Продължете към съдържанието

Пилатес-лагер в Беласица

Заповядайте с нас да изпратим лятото с едно незабравимо прилючение в югозападната част на Родината ни, включващо чудни разходки през букови и кестенови гори до прекрасни и скрити водопади в една от най-девствените ни и запазени планини- Беласица, изкачване на изключително панорамния връх Конгур, вълнуващ рафтинг по река Струма, минерални бани и посещение на исторически места около село Рупите, кулинарните вълшебства на местната кухня и всичко това, съчетано с ежедневни ободряващи и закаляващи тренировки по Пилатес-един истински пир за тялото и сетивата!
 
Основните акценти в програмата:
-адреналинов рафтинг по река Струма по едно от най-дългите трасета-между 8 и 12 километра в зависимост от нивото на реката.
-вълнуващи преходи през гъстите Беласишки гори до най-красивите водопади в планината- Лешнишки водопад, Срамежливеца, Четала, Реснача, Чергата, Вретеното, Метлата, Мангъро, Дъбицата, Яворнишки водопад и още и още…само да имате желание и сили.
-изкачване на изключително обзорния връх Конгур (1951 метра), с панорама към Беласишкото било, езерото Керкини в Гърция, планините Рила, Пирин, Огражден, Славянка и т.н.
-минерален плаж в Рупите, където можем и да разгледаме храма на Ванга, разкопките от античния град Хераклея Синтика и угасналия вулкан Кожух.
-ежедневни тонизиращи и укрепващи Пилатес-тренировки.
Марин Найденов

Марин Найденов

Лицензиран планински водач
 • marin@ontheroadwithmarin.com
 • +359899990218
ПРОГРАМА ДЕН ПО ДЕН
10.00 ч.

Ден 1

Събираме се в 10.00 в рафтинг-центъра в Кресненското дефиле, малко след град Симитли. Следва екипиране и разходка с лодка по Струма за около 1.30-2 часа. След това се отправяме към хижа Беласица, където ще се наобядваме и ще се отправим към скрития в близката гора прекрасен Лешнишки водопад. След това ще се изкачим по горските пътечки до уютната хижа Конгур, намираща се на границата на едноименния резерват, където ще бъде нашето първо място за нощувка. Денят ще завърши с тренировка по Пилатес на голямата зелена поляна пред хижата.

Ден 1
08.00 Ч.

Ден 2

Денят ще бъде посветен на един от най-обзорните върхове в Беласица- Конгур. Разположен точно на българо-гръцката граница, върхът предлага птичи поглед на юг към Гърция и езерото Керкини(каквото всъщност е гръцкото име на Беласица), на запад към билото на Беласица с най-високите и върхове, на север към Огражден и на изток към Славянка. Преходът съдържа около два часа изкачване и доста слизане, но пък основната част от него е в горския пояс сред буковите и кестенови гори по границата на резервата Конгур. Все пак оставете си малко сили, защото накрая ни очаква и тренировка по Пилатес... Разстояние: 10 км. Денивелация: +667 м.; -1250 м. Времетраене: 6 часа

Ден 2
08.00 ч.

Ден 3

В този ден ще се потопим в тайнствения свят на поречието на уникалната река Камешница и нейните притоци. Тя представлява истинска съкровищница на знайни и незнайни, именувани и безименни, прекрасни водопади (поне аз съм преброил над 10) по места в девствените гори, където много трудно се забелязват следи от човешко присъствие...за мен един от бисерите на българската природа. Вечерта естествено ще завърши с ободряваща тренировка по Пилатес.

Ден 3
08.00 ч.

Ден 4

В този ден ще се прехвърлим на запад над селата Ключ и Скрът, за да се разровим из тамошните гори и да стигнем до едни от най-известните и красиви водопади в планината- Чергата, Метлата, Вретеното, Мангъро и Дъбицата. Ще завършим поредния горско-водопаден ден с чаровния Яворнишки водопад, след което ще се оставим в ръцете на най-гостоприемните домакини и тяхните кулинарни изкушения.

Ден 4
08.00 ч.

Ден 5

в последния ден от нашето приключение ще се отправим към местността Рупите, за да разгледаме храма на пророчицата Ванга „Света Петка Българска“ и руините на един от най-големите антични градове по долината на Струма, съществувал от IV век пр.н.е. до VI век сл.н.е.- Хераклея Синтика. Над него се намира един от малкото угаснали вулкани в България- Кожух и ако са ни останали сили, можем да го изкачим. Програмата ни ще завърши на известните лечебни минерални извори в местността, чиято вода извира с температура от 75 градуса по Целзий, с отморяващ минерален плаж. За съжаление той ще сложи край на тези вълнуващи пет дена, но пък положителните емоции ще ни държат още дълго време...

Ден 5
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Важно

Маршрутите не са с висока степен на техническа трудност, но два от тях са по-продължителни и се изисква добро ниво на физическа издръжливост. Водачът си запазва правото за промяна в маршрута при извънредни обстоятелства или метереологични условия, с цел запазване сигурността на групата.

Препоръчителна екипировка:
1. Туристическа раница-удобна, с големина от 20 до 30 литра/за еднодневни преходи/.
2. Туристически обувки-за препоръчване високи,добре обхващащи глезена. Не идвайте с чисто нови обувки-по-добре ги разтъпчете първо в града! Чорапите също е препоръчително да са туристически-омекотяват контактните места, не изпотяват и поддържат температурата.
3. Туристически щеки-силно препоръчително-повишават стабилността на терен и облекчават натоварването в ставите и мускулите на краката до 30%.
4. Яке с качулка по възможност водоустойчиво.
5. Ръкавици.
6. Слънчева шапка-най-добре с периферия.
7. Слънчеви очила с UV защита.
8. Слънцезащитен крем-поне 30-ти фактор.
9. Бутилка за вода-поне 1 литър.
10. Дъждобран.
11. Джапанки,бански и кърпа.
12. Храна-вафли,енергийни блокчета.
Избягвайте носенето на излишни вещи! В планината всеки грам отгоре се усеща.

запиши се!

  Желая да се запиша за събитие!

  Съгласявам се с политиката на поверителност на сайта

  ВИЖ ОЩЕ СЪБИТИЯ
  MO
  TU
  WE
  TH
  FR
  SA
  SU
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  Events for 1 юли
  No Events
  Events for 2 юли
  No Events
  Events for 3 юли
  No Events
  Events for 4 юли
  No Events
  Events for 5 юли
  No Events
  Events for 6 юли
  No Events
  Events for 7 юли
  No Events
  Events for 8 юли
  No Events
  Events for 9 юли
  No Events
  Events for 10 юли
  No Events
  Events for 11 юли
  No Events
  Events for 12 юли
  No Events
  Events for 13 юли
  No Events
  Events for 14 юли
  No Events
  Events for 15 юли
  No Events
  Events for 16 юли
  No Events
  Events for 17 юли
  No Events
  Events for 18 юли
  No Events
  Events for 19 юли
  No Events
  Events for 20 юли
  No Events
  Events for 21 юли
  No Events
  Events for 22 юли
  No Events
  Events for 23 юли
  No Events
  Events for 24 юли
  No Events
  Events for 25 юли
  No Events
  Events for 26 юли
  No Events
  Events for 27 юли
  No Events
  Events for 28 юли
  No Events
  Events for 29 юли
  No Events
  Events for 30 юли
  No Events
  Events for 31 юли
  No Events

  The event is finished.

  Date

  сеп. 18 - 22 2021
  Expired!

  Cost

  150 лева за планински водач и инструктор по Пилатес, за деца до 12 години-100 лева. В цената не са включени: -нощувки и рафтинг- 130 лева. -храна-може да си носите, може и да си поръчвате в местата за нощувка. -транспортни разходи(възможност за споделено пътуване). -планинска застраховка. За група записващи се над 5 човека-отстъпка в цената (за планински водач) в размер на 10%. Има възможност за пазаруване в хранителните магазини в селата,през които преминаваме. Предварително се заплаща капаро в размер на 50 лева. Номер на сметката : IBAN:BG28 ESPY 4004 0036 0472 65 BIC:ESPYBGS1 Получател: Марин Найденов; Основание на плащане: Беласица

  Location

  Планина Беласица
  Планина Беласица
  Category