Продължете към съдържанието

Пилатес лагер в Родопите

  Каним ви на петдневно тонизиращо изживяване в любимите ни Родопи, включващо изключително разнообразна програма: ще преминем четири прекрасни еко-пътеки с различна степен на трудност (Чилингира, Девинската, Дяволската и ждрелото на река Сливов дол), ще укрепим телата си с тренировки по Пилатес, ще се разходим с лодка по един от най-красивите ни язовири-Въча и ще се насладим на девинската минерална вода в кокетно разположения в началото на еко-пътеката минерален плаж.

Марин Найденов

Марин Найденов

Лицензиран планински водач
 • marin@ontheroadwithmarin.com
 • +359899990218
ПРОГРАМА ДЕН ПО ДЕН
11.00 ч.

Ден 1

Събираме се в 11.00 часа на брега на язовир Въча до комплекс “Чилингира”, след което следва разбор на програмата и запознанство. От там ще се отправим към изходната точка за трансфер до мястото ни за нощувка, което е кацнало красиво на един полуостров на отсрещния бряг на язовира и ще бъдем извозени с лодки до него. Там времето до края на деня ще бъде запълнено с тренировка по Пилатес, басейн, джакузи, съзерцание на огледалната водна повърхност и приказна вечерна разходка с лодка из меандрите на язовир Въча. Мястото за нощувка може да разгледате тук: https://villadiva.bg/

Ден 1
09.00 Ч.

Ден 2

Закусваме с прекрасната гледка на язовира пред нас, след което се връщаме с лодките обратно на другия бряг и се отправяме по панорамна пътека, виеща се над язовира и предоставяща ни уникални панорами към него. Ще достигнем до билото, откъдето ще хвърлим и един поглед към срамежливо открилото се село Осиково и ще продължим към красиво издадената отвесна скала Кутрьов камък. Панорамите са прекрасни и след като ги запечатаме с фотоапаратите, се връщаме по подсичаща пътека до автомобилите и се отправяме към град Девин, където ще се настаним при любезните ни домакини и отново ни очакват тренировка по Пилатес и плаж, този път минерален.. Мястото за нощувка може да разгледате тук: https://hotel-kris.com/

Ден 2
09.00 ч.

Ден 3

Денят ни ще бъде посветен на изключително красивата Девинска екопътека “Струилица-Калето”. Ще вървим по красиво речно ждрело с високи отвесни скали от двете страни по изключително кокетно изработени в иначе непристъпни места мостчета. Ще се насладим на два от най-високите Родопски водопада- Самодивското и Мечото пръскала, ще погледнем от високо от останките на средновековната крепост “Калето” и ще завършим естествено с тренировка по Пилатес и минерален плаж.

Ден 3
08.00 ч.

Ден 4

Най-екстремния ден от нашето приключение, в който ще се гмурнем в каньона на река Чатак дере и обиколим страховитата Дяволска екопътека. Изключително неблагодарна задача е да се опитам да опиша какво е сътворила природата на това приказно място, но който мине от тук едва ли ще го забрави някога. Пътека представлява своеобразно пешеходно влакче на ужасите- шеметни спускания и изкачвания между скалите на широкия на места няколко метра дълбок каньон по пътеки, дъски, парапети, дървени мостчета, за които се питаш понякога как е стигнал дотук човек, за да ги постави. Всичко това е гарнирано с десетки метри отвесни скали, бушуващи водопади, препускащата река и обсипаните с Орфеевото цвете Силивряк огромни камъни. Ще останем без думи пред Дяволския мост, Скрития водопад, открилия се отсреща връх Свети Илия с безкрайните му отвесни скали и панорамната площадка “Орлово око” на него, уникалните дървета Лирата на Орфей и Танцът на Менадите…Денят ще завърши с минерален плаж и на който са му останали сили- тренировка по Пилатес.

Ден 4
08.00 ч.

Ден 5

Взимаме си довиждане с прекрасния Девин и се отправяме към каньона на река Чепеларска и по-точно към поречието на един от нейните притоци- река Сливов дол. Тук отново ни очакват уникални Родопски картини, изваяни от прорязващата гората река, образуваща множество падове, водоскоци и водопади, начело със Сливодолското и Черешовото падала, но и други безименни и не по-малко красиви водопади…Всяко хубаво нещо си има начало и край и тук някъде нашата Родопска Одисея ще приключи и ще не щем ще трябва да си вземем довиждане и да отнесем спомена за прекрасните Родопи в къщи.

Ден 5
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Препоръчителна екипировка:
1. Туристическа раница-удобна, удобна за еднодневни преходи.
2. Туристически обувки-за препоръчване високи,добре обхващащи глезена. Не идвайте с чисто нови обувки-по-добре ги разтъпчете първо в града! Чорапите също е препоръчително да са туристически-омекотяват контактните места, не изпотяват и поддържат температурата.
3. Туристически щеки-силно препоръчително-повишават стабилността на терен и облекчават натоварването в ставите и мускулите на краката до 30%.
4. Яке с качулка по възможност водоустойчиво.
5. Ръкавици.
6. Слънчева шапка-най-добре с периферия.
7. Слънчеви очила с UV защита.
8. Слънцезащитен крем-поне 30-ти фактор.
9. Бутилка за вода-поне 1 литър.
10. Дъждобран.
11. Джапанки,бански и кърпа.
12. Храна-вафли,енергийни блокчета.
Избягвайте носенето на излишни вещи! В планината всеки грам отгоре се усеща.

Важно

Програмата е изключително подходяща за семейна почивка с деца,както и за начинаещи и неопитни туристи. Водачът си запазва правото за промяна в маршрута при извънредни обстоятелства или метереологични условия, с цел запазване сигурността на групата.

запиши се!

  Желая да се запиша за събитие!

  Съгласявам се с политиката на поверителност на сайта

  ВИЖ ОЩЕ СЪБИТИЯ
  MO
  TU
  WE
  TH
  FR
  SA
  SU
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  Events for 1 юли
  No Events
  Events for 2 юли
  No Events
  Events for 3 юли
  No Events
  Events for 4 юли
  No Events
  Events for 5 юли
  No Events
  Events for 6 юли
  No Events
  Events for 7 юли
  No Events
  Events for 8 юли
  No Events
  Events for 9 юли
  No Events
  Events for 10 юли
  No Events
  Events for 11 юли
  No Events
  Events for 12 юли
  No Events
  Events for 13 юли
  No Events
  Events for 14 юли
  No Events
  Events for 15 юли
  No Events
  Events for 16 юли
  No Events
  Events for 17 юли
  No Events
  Events for 18 юли
  No Events
  Events for 19 юли
  No Events
  Events for 20 юли
  No Events
  Events for 21 юли
  No Events
  Events for 22 юли
  No Events
  Events for 23 юли
  No Events
  Events for 24 юли
  No Events
  Events for 25 юли
  No Events
  Events for 26 юли
  No Events
  Events for 27 юли
  No Events
  Events for 28 юли
  No Events
  Events for 29 юли
  No Events
  Events for 30 юли
  No Events
  Events for 31 юли
  No Events

  The event is finished.

  Date

  юни 02 - 06 2021
  Expired!

  Cost

  Цена: 150 лева за планински водач, за деца до 14 години- 90 лева. В цената не са включени: -4 нощувки по около 25 лева. Храна- може да си носите, може и да си поръчвате в мястото за нощувка (предлага вкусна Родопска кухня). Обядите ще са в планината. Транспортни разходи (възможност за споделено пътуване). Разходка с лодка-около 15 лева. Вход за минералния плаж-около 10 лева. Планинска застраховка-около 7 лева.Предварително се заплаща капаро в размер на 80 лева. Номер на сметката : IBAN:BG28 ESPY 4004 0036 0472 65 BIC:ESPYBGS1 Получател: Марин Найденов; Основание на плащане: Пилатес лагер

  Location

  Южни Родопи
  Category